Prof. Dr., İstanbul Ticaret Üniversitesi (Jüri Başkanı)
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden 1982 yılında mezun oldu. Pazarlama Bilim Dalında 1984 yılında yüksek lisans, 1991 yılında doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi’nden aldı. 1986-1996 yılları arasında özel sektörde çalıştı. 1996-1999 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi İşletme Bölümünde yardımcı doçent olarak görev yaptı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İşletme Bölümünde 1999-2012 yılları arasında akademik kariyerini sürdürdü. 2002 yılında doçent, 2007 yılında profesör oldu.
Prof. Dr. Ömer Torlak’ın, pazarlama ve iş ahlakı konularında kitap ve kitap bölümleri yanında ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi ile ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunulmuş çok sayıda bildirisi yayınlandı. Yayınları çok sayıda atıf aldı.
2012-2015 tarihlerinde KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü, 2015-2019 yılları arasında Rekabet Kurumu Başkanlığı görevinde bulundu. 2016-2018 döneminde TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği yaptı. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde akademik çalışmalarını sürdüren Torlak, 2020-2023 tarihleri arasında İşletme Fakültesi Dekanlığı yaptı. 19 Ocak 2023 tarihinde Mütevelli Heyet tarafından Rektör Vekili olarak görevlendirildi. 6 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla bu göreve asaleten atandı.
Prof. Dr., Medipol Üniversitesi
1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını 1992’de aynı üniversitede yapan Özipek, doktorasını 2000 yılında Ankara Üniversitesinde tamamladı.
Hacettepe ve Kırıkkale Üniversitelerinde araştırma görevlisi ve daha sonra Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Özipek, 2007’de doçent, 2013’te ise profesör unvanını aldı. 2009-2015 arasında İstanbul Ticaret Üniversitesinde ve 2015’ten bu yana da İstanbul Medipol Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Özipek, ağırlıklı olarak çağdaş siyasi teoriler, insan hakları ile bu kapsamda akademik özgürlük, ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü ve azınlık hakları konularında çalışmalar yürütüyor.
Gazeteci
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını ise İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde kültürel incelemeler alanında tamamladı. Gazeteciliğin yanı sıra insan hakları ve demokratikleşme alanı başta olmak üzere farklı platform, inisiyatif ve STK’larda çalışmalar yürüttü. Sivil Sayfalar’ın bağımsız medya platformu olma çalışmalarına katkı sundu, Sivil Toplum ve Medya Çalışmaları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. Göç, eşitsizlikler, ayrımcılık, sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet alanında araştırmalarda yer alan Emine Uçak Erdoğan’ın yayınlanmış dört kitabı bulunuyor.
YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı. Üniversite yıllarından itibaren gençlik, eğitim ve kültür-sanat alanlarında faaliyet gösteren pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif rol aldı. Çeşitli kuruluşlarda yazar ve editör olarak görev yaptı. Türk Dili ve Edebiyatı alanındaki doktora eğitimini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde, yayıncılık alanındaki faaliyetlerini kurucusu olduğu Dil Fikir Sanat’ta sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Reform Enstitüsü Direktörü
Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde, yüksek lisansını da aynı üniversitenin Sosyoloji bölümünde tamamladı. Sivil toplum araştırmaları yapan YADA (Yaşama Dair Vakıf), itibar sosyolojisi araştırmaları yapan ADHOC Ltd. ve seçmen izleme araştırmaları yapan TEAM A.Ş (Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi A.Ş)’nin kurucuları arasındadır. Uluslararası kuruluşlar, özel sektör kuruluşları ve siyasi partiler için araştırma ve etki analizi çalışmalarında yer almıştır.
Prof. Dr., İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Mehmet Lütfi Arslan,1995 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’de Human Resources Management and Development dalından yüksek lisans ve İktisat Tarihi kürsüsünden doktora derecesi aldı. 2000-2002 yılları arasında ABD’de bulundu ve Georgetown Üniversitesi Communication, Culture and Technoloy bölümünde yüksek lisans yaptı. Özel sektörde medya ve insan kaynakları alanında 15 sene kadar çalıştıktan sonra 2011 senesinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim Organizasyon Kürsüsü’nde akademik kariyerine başladı. 2021 yılında aynı kürsüye profesör olarak atanan Arslan daha çok insan kaynakları, sivil toplum örgütlerinin yönetimi ve gönüllülük konularında çalışmaktadır. Öğrencilik yıllarından bu yana özellikle gençlere yönelik sivil toplum çalışmalarında bulunan Arslan 2006 yılında yayın hayatına başlayan GENÇ Dergisi’nin kuruculuğunu yapmış, akademisyenliğe geçişine kadar beş sene bu derginin genel yayın yönetmenliğini yürütmüştür. Yine, 2008 senesinde kurulan Uluslararası GENÇ Derneği’nin kurucu başkanı olmuş, bu dernek çatısı altında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Dairesi Başkanlığı, Türkiye İşbirliği Kalkınma Ajansı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı ve yerel yönetimlerle gençlerin hareketliliği, kariyer hedefleri, dezavantajlı gruplar ve sosyal medyaya ilişkin bir çok projenin oluşturulması ve yürütülmesinde görev almıştır. Arslan halen gençlerin niteliklerinin artırılması amaçlı faaliyet ve çalışmalarda bulunan İstanbul Fikir ve Toplum Araştırmaları Merkezi (İFTAM) başkanı olarak sivil toplum etkinliklerine devam etmektedir.
Prof. Dr., İstanbul Ticaret Üniversitesi
Şair ve siyaset bilimcidir. 1989 yılında ODTÜ Sosyoloji Bölümünü bitirdi. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında doktora, 1996 yılında da aynı alanda doçentlik unvanını aldı. 1990-92 yılları arasında Başbakanlıkta uzman yardımcısı olarak çalıştıktan sonra, 1992 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde araştırma görevlisi olarak görev aldı. 1994 yılında Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 1999 yılına kadar burada bölüm başkanı olarak görev yaptı. 2001 yılında kısa bir süre Harvard Üniversitesi’nde araştırmalarda bulundu. Fatih Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümüne geçti. Burada da Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekan yardımcılığı ve dekanlık görevlerini üstlendi. Çaha’nın sivil toplum, demokrasi, Türkiye’nin siyasal yapısı, kadın hareketi, küreselleşme, devlet gibi konularda çok sayıda makalesi yayımlanmıştır.
Prof. Dr., İstanbul Medeniyet Üniversitesi
1995'te İstanbul Üni. SBF. Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisans (1998) ve doktora (2005) çalışmalarını Marmara Üni. Mahalli İdareler Bilim Dalında tamamladı. 2005 yılında Marmara Üni. Yerel Yönetimler Programı’nda öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2011 yılında İstanbul Medeniyet Üni. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’ne geçti. Yerel yönetimler alanında 2012’de doçent ve 2017’de profesör olan Oktay, aynı üniversitede çalışmalarını sürdürmektedir. Oktay, belediyelerle ilgili birçok projede ve danışma kurullarında da yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’nda üye olarak görev de yaptı. Başlıca çalışma alanlarını; yerel yönetimlerle ilgili reform tasarımı ve temel politikalar, yerel meclisler, metropoliten yönetim, stratejik planlama, gençlik hizmetleri, kardeş şehirler, kurumsal kapasite geliştirme ve yerel yönetim tarihi konuları oluşturmaktadır.
Anadolu Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı
Turgay Aldemir, 1987 yılında Gaziantep üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümüne yerleşmiştir. Aynı yıllarda Gaziantep’te arkadaşları ile birlikte kitabevi, radyo ve vakıf kuruculuğu gibi faaliyetlerde bulunmuş, dünyanın değişik bölgelerinde yardım, eğitim ve kültürel çalışmalara katılmıştır. İslam dünyasının çeşitli bölgelerindeki sivil toplum kuruluşlarının ve sosyal hareketlerinin çalışmaları üzerine araştırmalar yapmış, 2006 yılında hedef ve fikir birlikteliğine sahip vakıf ve derneklerin çatı kuruluşu olan Anadolu Platformunun kurucuları arasında yer almıştır. Çeşitli panel ve çalıştaylarda tebliğler sunmuş, gazete ve dergilerde çeşitli alanlarda makaleleri yayınlanmıştır.
İstanbul Medipol Üniversitesi
1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1993 yılları arasında , Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde araştırmalarını sürdürdü. 1992-2001 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde çalıştı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Kamu Hukuku alanında doktorasını tamamladı. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesinin kurucularından biri olan Korkut aynı örgütün Türkiye Şubesi Başkanlığını yürüttü ve Uluslararası Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. 2012-2016 yılları arasında Türkiye İnsan Hakları Kurumu’nun bünyesinde kurulan İnsan Hakları Kurulu’na atandı. 2013 yılında Akil İnsanlar grubuna Marmara Bölgesi Temsilcisi olarak girmiştir. Korkut, 2004 yılında kuruluşuna katıldığı Sivil Toplumu Geliştirme Merkezinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Halen İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesinde akademik yaşamını devam ettiren Korkut’un hukuk teorisi, sivil toplum, anayasa hukuku, insan hakları, ayrımcılık, eşitlik gibi konularda kitap, makale, rapor ve çevirileri bulunmaktadır.