Sivil Toplum Zirvesi
Sivil Toplum Zirvesi 2024’te İnsan Yönetimini konuşmak için bir araya geliyoruz!
5 Ekim 2024 10.00-15.30
Neslişah Sultan Kültür Merkezi
Fatih/İstanbul
Sivil Toplum Zirvesi (STZ), sivil toplumun prestijine değer katmak ve Türkiye’nin gelecek perspektifinde sivil toplumun aldığı rolü tanımlamak üzere her yıl farklı bir konu etrafında düzenlenerek etki alanı yüksek, yenilikçi, özgün çalışmalar ödüllendirilmektedir. Zirvede uzmanlar, paydaşlar ve karar alıcılar bir araya gelerek küresel ve kapsayıcı bir perspektifle sivil toplum konularını ele almakta, yeni fikirlerin geliştirilmesine olanak tanınmakta ve gençlerin katılımı teşvik edilmektedir. STZ, sivil toplumun zorluklarını ve gelişim alanlarını keşfetmeyi amaçlamaktadır. Türkiye'den katılımcılar, fikir alışverişi, en iyi uygulamaların paylaşılması, ağ oluşturma, strateji geliştirme ve sivil toplumun güçlendirilmesi gibi konularda anlamlı diyaloglar kurmak için bir araya gelmektedir.
Sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarına yönelik bilgi üretmek ve ürettiği bilgiyi tüm paydaşlarına sunmak amacıyla kurulmuştur. Çalışma sahası; eğitim, araştırma ve raporlama olmakla birlikte STA, sivil toplumun dikkat noktalarına yönelik çalışmalarını hem ulusal hem de uluslararası sahada sürdürme hedefindedir. STA, geliştirdiği projeler ve araştırmalar ile STK’ların kapasite, üretim ve iletişim kabiliyetlerine yönelik odak çalışmalar yapmaktadır.
Yıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanı
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 1997 yılında mezun oldu.Sabancı Üniversitesi’nde MBA programını tamamladı. Kariyerine 1997 yılında UPS (United Parcel Services) İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak başladı. 1998-2010 yılları arasında Yıldız Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nde sırasıyla İşe Alım Müdürlüğü, Uluslararası Operasyonlar ve Bilişim Şirketleri İnsan Kaynakları Grup Müdürü ve Perakende Grubu İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yaptı. Avea’ya katılmadan önceki son görevinde Yıldız Holding A.Ş. Şeker, Sakız, Gıda, İçecek ve Pazarlama Grupları İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yaptı. 2010 Aralık ayı itibari ile Avea’da İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü olarak başladığı görevine 2014 yılına kadar devam etti. 2014 yılı Nisan ayında Türk Telekom’un başlattığı entegrasyon çerçevesinde tüm grubun insan kaynakları fonksiyonunu yönetmek üzere Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Ekim 2016 yılına kadar bu görevi yürüten Aydın; özellikle Avea, TTNET ve Türk Telekom entegrasyon sürecinde yaptığı çalışmalarla Türk Telekom İnsan Kaynakları adına pek çok ödül alarak yerel ve global anlamda örnek çalışmalara imza atmıştır. Harvard Bussines School ve INSEAD Liderlik ve İnsan Kaynakları Yönetimi programlarına katılan Aydın, Coaching Training Institute (CTI) profesyonel koçluk sertifikasına sahiptir. Aydın aynı zamanda Society of Organizational Learning (SOL) üyesi ve Öğrenen Organizasyon Takım Koçudur. Halen Yıldız Holding'de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
TEGEP Yönetim Kurulu Üyesi
Lisans derecesini Gazi Üniversite işletme yönetimi bölümünden alan kaymakçı İstanbul Ticaret Üniversitesinde Psikoloji yüksek lisansını tamamlamıştır. Ardından doktorasını aynı üniversitede işletme yönetimi alanından almıştır. Albaraka Türk Katılım Bankası’nda İnsan Kaynakları Uzmanı daha sonra işe Alım Yöneticisi olarak devam etmiş. 2016 yılında ise Turkcell ailesine katılarak teknoloji ve telekom sektöründe insan kaynakları alanında birçok sürece liderlik etti. 2019-2021 yılları arasında Turkcell İşe Alım Müdürü, 2021 yılından itibaren de Turkcell Akademi Direktörü olarak görevine devam etmektedir. Eğitim ve insan kaynakları odaklı kariyeri süresince deneyimlerini paylaşmak en büyük motivasyonu olan Kaymakcı, Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmasının yanında pek çok menti ve danışana gönüllü koçluk ve mentorluk yapmaktadır.
Kızılay Yönetişim Ofisi Genel Müdürü
Mustafa Tutkun, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi aldı. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve NOHA programında İnsani Yardım İşleri üzerine mastır yaptı. Kariyerinde Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Deniz Feneri Derneği, Yeryüzü Doktorları ve Türkiye Diyanet Vakfı gibi kurumlarda önemli görevlerde bulundu. 80'den fazla ülkeyi ziyaret eden Tutkun, 2023 Aralık itibariyle Türk Kızılay’da Yönetişim Ofisi Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Turkcell Çalışan Deneyimi Direktörü
Nurullah Er, lisans eğitimini 2009 Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde tamamladıktan sonra, 2014 yılında Beykent Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini aldı. İş hayatına 2009 yılında Türk Hava Yolları şirketinde İnsan Kaynakları Proje Lideri olarak başladı ve en son İnsan Kaynakları Müdürü olmak üzere çeşitli rollerde çalıştı. 2017 yılında İnsan Kaynakları Müdürü olarak yaklaşık 1.5 yıl Turkcell’de görev aldı. 2018 yılında TOGG’da 1 yıl kadar çalıştıktan sonra aynı yıl TRT’de İnsan Kaynakları Direktörü olarak işe başladı ve 3 yıl bu görevi sürdürdü. 2021 yılında Türk Hava Yolları’na katılan Nurullah ER, İnsan Kaynakları (Yurt dışı) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktayken Kasım 2023 itibariyle Turkcell’e Çalışan Deneyimi Direktörü olarak transfer olmuştur.
İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi
Hacettepe Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Kuveyt Türk Katılım Bankası Teftiş Kurulunda müfettiş olarak 2 yıl, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında uzman olarak 3 yıl görev aldı. Halihazırda TRT’de Kıdemli İnsan Kaynakları Uzmanı olarak çalışmaktadır. İl ve bölge bazlı yoksulluk, sosyo-ekonomik eşitsizlik, iyi olma hâli üzerine yürütülen çok paydaşlı araştırma projelerinde koordinatörlük yaptı. Toplum ve Medya Araştırmaları Derneği (TOMA) çatısı altında Türkiye’de objektif verinin yaygınlaşması ve kamusal tartışmanın niteliğini arttırmaya yönelik toplumsal araştırma odaklı yeni medya projeleri geliştirmektedir. İLKE Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir.
Tebessüm Hareketi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Sosyal sorumluluk ve araştırma projelerinde gönüllü olarak aktif roller üstlenmiş, özellikle risk altındaki çocuk gruplarına yönelik projelerde görev almıştır. Tebessüm Hareketi Derneği’nde 1 yıldır proje yazma ve gönüllü yönetimi gibi çeşitli sorumluluklar üstlenmekte olup, şu anda dernekte yönetim kurulu üyesi ve dış ilişkiler birim sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Derneğin organizasyon yapısını güçlendirmek ve dış bağlantılarını geliştirmek üzerine çalışmakta, sivil toplum projeleriyle toplumsal etki yaratma hedefini sürdürmektedir.
Toplum Gönüllüleri Vakfı
Lisans Eğitimi Kırıkkale Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği, Yüksek Lisans Eğitimi Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku olan Mehmet Bahadır Teke, 2004-2010 yılları arasında farklı STK’larda gönüllü olarak yer almıştır.
2011-2015 yılları arasında TOG’da Eğitim Koordinatörü olarak gençlerin eğitim ihtiyaçları üzerine çalışmıştır. Formel olmayan eğitim metotları ve eğitim tasarlama konularında uzmanlaşmıştır. 2015-2019 yılları arasında bireysel ve kurumsal kaynak geliştirme konularına odaklanarak Vakfın finansal sürdürülebilirliği üzerine çalışmıştır. Adım Adım iş birliği ile gerçekleştirilen maraton organizasyonlarının TOG tarafında koordinasyonu sağlamıştır.
2019 yılından bu yana Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda gençlerin bir araya gelmeleri, gönüllü projeler üretmeleri, eğitimlerle güçlendirilmeleri gibi süreçleri koordine eden Gönüllü Çalışmalar Departmanı’nın direktörüdür.
Epik Ağı
İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu olan Kağan, kariyerine Lucas Elektro Dizel Mesa’da Maliyet Muhasebesi ve Stok Kontrol, Teletaş’ta ise Yatırım Bütçesi alanlarında Endüstri Mühendisi olarak başlamıştır. 11 yıllık yurtdışı deneyiminin ardından radikal bir karar alarak eğitim sektörüne yönelmiş, İstanbul Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlayıp TEGV Fatih Çarşamba Eğitim Parkı’nda eğitim sorumlusu olarak çalışmaya başlamıştır.
TEGV’de 17 yıl boyunca çeşitli pozisyonlarda görev almış, Park Yöneticiliği, Koordinasyon ve Çözüm Merkezi Yöneticiliği, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Yöneticiliği, Gönüllü Koordinasyon Merkezi Yöneticiliği gibi birçok alanda deneyim kazanmıştır. TEGV’den ayrıldıktan sonra Tohum Otizm Vakfı’nda İnsan Kaynakları ve İdari İşler Yöneticisi olarak görev yapmış, daha sonra kendi şahıs şirketini kurarak sivil toplum kuruluşlarına İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı hizmeti sunmaya başlamıştır.
2024 yılının başında, sivil toplumda uzun yıllar emek vermiş bir grup arkadaşıyla birlikte Epik Ağı’nı kurmuştur. Epik Ağı, her biri 25 yılı aşkın deneyime sahip uzmanlardan oluşan bir platformdur ve Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarına insan kaynakları, mali işler, finans, idari ve yönetim süreçleri konusunda altyapı oluşturma, mevcut sistemleri güncelleme ve yeni sistemler tasarlama alanlarında hizmet vermektedir.
İyilikle Projesi
Burhan Karabacak, 2023 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam İktisadı ve Finans bölümünden mezun olmuştur. Üniversitenin son yılında Ürün Yönetimi Stajyeri olarak Macellan'da çalışmaya başlamış, mezuniyetinin ardından Yatırım ve Strateji Asistanı olarak görevine devam etmiştir. Ayrıca, Macellan’ın girişimi olan Goldframer’ın kuruluşundan bu yana Ürün Yönetimi Yardımcısı olarak görev almaktadır.
Yurt Yönetici Akademisi
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü'nde, yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yakınçağ Tarihi Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. Üniversite yıllarından itibaren gönüllülük faaliyetleri, sosyal, kültürel tarih çalışmaları ve öğrenci projeleri içerisinde yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Tarih Öğretmenliği yaptı. Eğitim alanında faaliyet gösteren İlim Yayma Cemiyeti'nde farklı kademelerde yöneticilik yapan Özdemir, aynı kurumda Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası öğrenci projelerinde aktif görevler alan Özdemir, Takım Yıldızı İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Türkiye Gençlik STK'ları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi, Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) Gençlik Komisyonu Üyesidir. Temel ilgi alanlarını eğitimde modernleşme, Osmanlı eğitim ve kültür tarihi gibi konular oluşturmaktadır.
Nevzat Taşcı, Kayseri’de doğmuş ve lisenin sonuna kadar eğitim hayatına Kayseri’de devam etmiştir. Üniversite eğitimi için Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünü kazanarak İstanbul’a gelen Taşçı, sivil toplum hayatına 2016 yılında eğitim hakkı savunuculuğu yaptığı Simurg Derneğiyle başlıyor. Bölgesel fırsat eşitsizlikleriyle mücadele etmek için yola çıkan Simurg Derneğinin kurucularından olmuş ve bir dönem de başkanlığını yapmıştır. 2019 yılında Arayüz Kampanyasını arkadaşlarıyla birlikte tasarlamaya başladı ve 2020 yılının Mayıs ayında Arayüz Kampanyası faaliyetlerine başladı. Arayüz Kampanyasıyla birlikte Türkiye’de gençlerin temsil eksikliğine ilişkin çeşitli raporlar hazırladı ve güçlü gençlik politikalarının Türkiye’de yaygınlaşması adına politika önerileri üretti. Tercüman Gazetesinde dış politika yazıları kaleme alan Taşçı, aynı zamanda İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (IstanPol)’nde Demokratikleşme programında Araştırmacı olarak çalıştı. Halen Arayüz Kampanyası’nın Direktörlüğünü yürütmektedir. Gençlik Politikaları ve Araştırmaları Derneği adında alanda çalışan bir derneğin de kurucu başkanlığını yürütmektedir.
Boğaziçi Üniversitesi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ile sosyoloji bölümlerini çift ana dal derecesiyle bitirdi. Ardından Sciences Po Paris’te siyaset bilimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Münazara Kulübü’nün başkanlığını yürüttü. Halihazırda 49W’da içerik üreticisi ve koordinatör olarak çalışıyor.
Harun Yusuf Koraltan, 2020 yılında Füsun Yönder Anadolu lisesinden mezun olmuş ve İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümündeki eğitim hayatına başlamış ve güncel olarak da devam etmektedir. Öğrenci Kulüpleri ve kulüp yönetimi konusunda deneyimleriyle birlikte, İstanbul Üniversitesi Münazara Topluluğu içerisinde aktif rol almış ve yönetim süreçlerinde bulunmuştur. Öğrencilik hayatı içerisinde aktif olarak Münazara ve Hitabet Derneği, Okuldışı Kampanyası gibi kuruluşların çatısı altında ve alternatif sivil toplum alanlarında türlü sivil toplum çalışmalarına dahil olmuş ve aktif rol almıştır.
Buket Kılıç, 2003 yılında Sakarya’da doğmuştur. 2017 yılında lise eğitimi için İstanbul’a Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gelmiş ve 2022 yılında liseden mezun olmuştur. Halihazırda Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde 2. sınıf öğrencisidir. Ayrıca Dünya Etnospor Konfederasyonu’nda çalışmaktadır.
Ayşenur Çukur, 2019 yılında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında lisans eğitimine başlamıştır. 2024 yılında lisans eğitimini tamamlayan Ayşenur, lisans hayatı boyunca hem gönüllü projelerde hem profesyonel işlerde aktif rol alarak proje koordinatörlüğü ve içerik geliştirme vb gibi çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. Münazara ile lisede tanışan Ayşenur şu anda bir yandan mezun olduğu üniversite ve bölümde yüksek lisans eğitimine devam ederken bir yandan da Turkish Tecnic'te uzman yardımcısı olarak çalışmaya devam etmektedir.
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu. 49W ve Flu TV'de içerik üretici
Sivil Toplum Zirvesi, 5 Ekim 2024 tarihinde Fatih’te bulunan Neşlisah Sultan Kültür Merkezi'nde düzenlenecektir.
Zirveye sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, ve ilgili kamu ve özel sektör temsilcileri, gönüllüler, sivil topluma ilgi duyan ve alandaki yenilikler konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkes katılabilir.
Zirvenin resmi web sitesinde bulunan kayıt linki üzerinden başvurunuzu gerçekleştirerek katılım sağlayabilirsiniz.
Katılım ücretsizdir ancak ön kayıt gereklidir.
Konaklama ve ulaşım konusunda desteğimiz bulunmamaktadır
Her türlü soru, talep ve önerilerinizi sta@ilke.org.tr adresi üzerinden bize iletebilirsiniz.
Neslişah Sultan Kültür Merkezi
10.00-15.30