Sayılarla #STZ'22

3

Oturum

13

Konuşmacı

200

Katılımcı Sayısı

3

Ödül

Program Detayları

Geleceğin Türkiye'sinde Sivil Toplum Oturumu

İLKE Vakfı’nın “Geleceğin Türkiyesinde Sivil Toplum” raporu, Türkiye’deki sivil toplumun tarihsel, siyasal, toplumsal ve kurumsal boyutlarını gözden geçiriyor ve gelecekteki rolünü tartışıyor. İLKE Vakfı bu raporların oluşturulmasında Türkiye için bir gelecek projeksiyonu oluşturmayı amaçlamaktadır. Bunun için belirlenen her bir alanda konunun uzmanı kişilerce hazırlanan raporlarla Türkiye’nin küresel alanda tanınırlığına katkıda bulunması hedeflenmektedir. Projenin son raporu olan “Geleceğin Türkiye'sinde Sivil toplum” raporunun ön sunumu, “Geleceğin Sivil Toplumu”gündemiyle düzenlenen Sivil Toplum Zirvesi’nde Prof. Dr. Lütfi Sunar ve Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş tarafından yapıldı.

Sivil Toplum Geleceği

Geleceğin Sivil Toplumunda Gençlik

Panelde, sivil toplum kuruluşlarındaki genç katılımı arttırmak ve gençlerin gelecek ve kariyer planlarında sivil topluma yer vermelerini sağlamak amacıyla öncü çalışmalara, rol model olabilecek fikirlere ve gençlik alanında aktif rol alan isimlere yer verildi. Ayrıca “Geleceğin Sivil Toplumu” gündemiyle ele alınan gençlik panelinde, toplumun dönüşümü ve gençlerin bu dönüşümde aldığı rol net olarak tanımlandı. Sümeyye Ceylan, Yavuz Yiğit, Zeynep Sena Soyyiğit ve Süleyman Ragıp Yazıcılar’ın konuşmacı olduğu “Geleceğin Sivil Toplumunda Gençlik” panelinin moderatörlüğünü Erol Erdoğan yaptı. Erdoğan, günümüz gençlerinin ailelerine karşı olabildiğince sivil olduğunu fakat sivilleşme için kullandığımız bazı mecraların ya da araçların çocuk, genç ve yetişkinleri bir çıkmaza sürüklediğini dile getirdi.

Sivil Toplumda Yeni Yönelimler

Sivil Toplum Zirvesi’nin son panelinde “Sivil Toplumda Yeni Yönelimler” konusu ele alındı. Değişen ve dönüşen dünyada toplumun ihtiyaçlarını en yakından takip eden ve toplumun kalkınmasında önemli rol üstlenen STK’ların, değişimin getirdiği yenilikler karşısında nasıl bir tutum sergilediği konusu ele alındı. Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan ve Av. Ali Kurt’un konuşmacı olduğu panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Ömer Torlak gerçekleştirdi. .